Talking 2 Madeleine Vall Beijner (SE)

Talking 2 Madeleine Vall Beijner (SE)

The fighter talks about her life as a professional thai boxer, her role in Wonder Woman and the never-ending need for adrenaline.

Name: Madeleine Vall Beijner
Merits: 
Svensk-, nordisk- & europamästare i thaiboxning (rankad topp 3 i världen). Stuntroll i filmen Wonder Woman.
Age: 35
Lives: Stockholm, Sweden. 
Instagram: @madeleinevallbeijner
Reads: Allt som har med säkerhetsbranschen att göra. 
Listens to: Hiphop och akustiska ballader. 

PART 1 - FIGHTER.

Hur kom du i kontakt med Thaiboxningen?

På grund av ett för hett temperament och ett never ending sinande behov av adrenalin! Jag gjorde mitt första riktiga träningspass i Thaiboxning på Koh Phangan ,där jag egentligen drällde omkring som backpacker, men spontanbesökte ett camp en dag när jag var rastlös och förstod direkt att jag plus Thaiboxning var lika med sant!"

Berätta lite om livet som fighter.

"Jag började tävla nästan direkt. Både för att jag är en hungrig rackare, men också för att det inte fanns så många tjejer som höll på med sporten på den tiden - så jag fick tävla proffesionellt från början för att hitta motståndare utomlands. Jag har tävlat i bland annat Uzbekistan, Ryssland, Australien, Turkiet, Frankrike, Italien mm. Vunnit 5 SM guld, 3 NM guld, 2 EM guld och 2 VM brons." 

Vad har Thaiboxningen betytt för dig?

"Fightingen har uppfostrat mig, lärt mig om framgång men också om förluster, fått mig att kriga och kämpa, men framförallt att känna. Ingenting har fått mig att känna mig så levande som fighting. För mig är det det mest äkta man kan göra, man kan inte lura någon och låtsas vara något man inte är när man går upp i ringen. Och man kan definitivt inte lura sig själv. Rädslor och svagheter stirrar en rakt in i vitögat. Men det är så man utvecklas och blir starkare. Vilket också är varför jag känner en sån otrolig tacksamhet till fightingen."

Artister beskriver ofta att de har ett "alter ego" - hade du något liknande när du klev upp i ringen?

"Nej, faktiskt inte. Snarare att jag var mer mig själv i ringen än någon annanstans. Men jag hade ett mantra som jag rabblade innan match för att hålla mitt temperament i shack: 'Smart och kall. Smart och kall. Smart och kall'."

Efter en kollaps 2015 blev du förbjuden att fortsätta, hur i h*lvete tar man sig igenom ett sådant besked?

"Jag vet faktiskt inte, och jag tror inte att jag gjorde det så bra. Det har tagit mig många år att bearbeta och jag kan fortfarande bryta ihop och tycka att det är orättvist. Men det jag landat i är att det är okej att känna sorg, för att en väldigt stor del av mitt liv rycktes bort så fort och utan att jag själv hade något att säga till om, men att jag numera inte fastnar i det. Jag söker mig till alternativa utmaningar istället, stunt- och film var en, säkerhetsbranschen är en annan."

PART 2 - HOLLYWOOD. 

Hollywood ringde, blev det en form av räddning för dig?

"Haha, ja helt perfekt tajmat var det faktiskt. Helt plötsligt flögs jag till London där jag bodde i flera månader för att jobba med filmen. Mina arbetsdagar bestod av att träna stuntfighting, koreografier med svärd, träna stunts till häst, styrketräning, kondition och däremellan hänga med ett gäng skitcoola tjejer och killar och bo på femstjärniga hotell."

Hur fick du rollen som Egeria? Var det någonting som förvånade dig under inspelningen?

"Jag vet fortfarande inte hur jag fick rollen! Någon, med makt, visste vem jag var och hade pekat ut mig, jag bara tackade, tog emot och packade väskorna. Det som förvånade mig mest var hur stor produktionen var! När vi filmade i Italien var vi 800 personer som reste runt mellan olika locations. Skådisar, regissörer, kameramän, smink, costume, hästar, chaufförer. Och premiären i Hollywood såklart; det var en mäktig upplevelse, limousiner och paparazzis i 360 grader - röda mattan med hundratals hysteriska fans. Nästan surrealistiskt." 

PART 3 - PERSONAL.

Har du några vanor eller rutiner som du gör varje dag?

"Jag mediterar på morgonen och jag tränar nästan alltid två gånger om dagen." 

Hur ser en morgon ut hos dig?

"Jag dricker en stor kopp kaffe för att sparka liv i mig själv och sedan väcker jag min skelögda bulldog och tar ut henne på en morgonpromenad i skogen."

Vad tror du har varit "The key to your succes"?

"Att jag inte nöjer mig. Tycker alltid att jag kan bli lite bättre, får panik bara av  tanken på att inte utvecklas. Envis som en åsna och obotligt tävlingsinriktad."

Vilken är din bästa magövning?

"Brutalbänk."

Vilken är din favorit-tatuering?

"Ett porträtt på min förra hund Dekker. Sitter på vänster axel."

Har du någon förebild?

"Njae, jag har inte det och har nog aldrig haft det. Jag brukar plocka egenskaper från många olika starka och häftiga människor istället, och sedan gör jag en egen dundermix av dessa som jag försöker härma och leva upp till."

Om du kunde ge ett råd till ditt 20-åriga jag, vad skulle du säga?

"Lyssna inte på dom, kör!"

Idag då? Vad står högst upp på din bucket list?

"Jag skulle vilja utbilda en tjänstehund. Lära mig ryska och arabiska. Bo utomlands under vinterhalvåret. Och göra någon form av militärtjänst, det hade vart coolt." 

From VeganHey's photo session with Madeleine.

VeganHey Madeleine Vall Beijner 2019
VeganHey Madeleine Vall Beijner Talking 2VeganHey Madeleine Vall Beijner Wonder woman
Madeleine Vall Beijner VeganHey Intervju
VeganHey Interview Madeleine Vall Beijner Thaiboxer
VeganHey Madeleine Vall Beijner Talking 2 veganDec 2019. VeganHey™ TALKING 2 Madeleine Vall Beijner.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published